Hur går då en behandling till ?

En behandling tar mellan 30 min– 1, ½ timma beroende på problem, hur snabbt man kommer åt problemet, hästens reaktion.

Jag lyssnar in ägaren om ev. problem, rörelsestörning, ömhet, svullnader, beteedenförändringar i ridning / hantering / körning.

Visitation både i rörelse och vila, palpation av hästen från topp till hov, letar svullander, ömheter, ledgallor, snedbelastningar, musklespänningar, rörelsestörningar mm. Beroende av fynd lägger jag därefter tillsammans med ägaren upp en behandlingsplan där mitt mål är en sund och hållbar häst!

Behandlings massagen är tuff för kroppen och därför kan man inte behandla hela kroppen samtidigt då lymfsystemet inte klarar av att ta hand om alla slaggprodukter samtidigt. Kroppen behöver fokusera på ett område i taget för att behandlingen skall bli så optimal som möjligt.

Efter behandlingen diskuterar jag tillsammans med ägaren om fortsatt behandling / uppföljning och kommer fram till ett bra upplägg / plan där man ser till hästens behov, för att få en jämn kontroll av hästen i det vardagliga arbetet.

Massagen har ingen tävlingskarens

 

 

Behandlingsmetoden ersätter inte veterinärmedicinsk behandling utan är kompletterande, förebyggande, och rehabiliterande.

Att tänka på inför en behandling !

 

  • 'Ren och torr häst- då smuts och svett kan ge friktion.
  • Att hästen ej är riden eller arbetad precis innan första behandlingen då det kan vara svårt att känna värmeskillnader. Svullnader och rörelsestörningar mm kan ” gömma sig ” i den uppvärmda hästen
  • Massagen har ingen tävlingskarens men det är bra om hästen kan vila/ ta det lugnt dagen efter om inget annat bestäms på plats då musklerna kan bli ömma, ” träningsvärk ” och hästen kan känna sig ”vilsen” i kroppen då den blir mer avspänd.

 

Hästar som ej bör behandlas !

  • Under hältutredning.
  • Under behandling / medicinering – alltid i samråd med vet.
  • Ny vaccinerad, all injektionsbehandling - karens 10 dagar.
  • Feber, förkylning, smitta .